HALO’nun Hikayesi

HALO’nun Hikayesi

HALO’nun Hikayesi

Baştan uyaralım, bu hikaye biraz üzücü:

HALO’nun kurucusu Bill Schmid’in en kara gününden doğuyor HALO…

Hazırsanız anlatalım…

Bill Schmid ve eşi Cathy, 8 haftalık kızları Haley’i 1991 yılında ‘Uykuda Ani Bebek Ölümü Sendromu’ (SIDS) sebebi ile kaybediyorlar. Bill Schmid ve eşi Cathy, bu ani ölümün üzüntüsünden biraz olsun çıktıktan sonra, nelerin ‘Uykuda Ani Bebek Ölümü Sendromu’na sebep olduğunu bilmediklerinden, konuyu araştırmaya başlıyorlar… Bu araştırmalardan sonra, özellikle bebekleri yüzüstü yatırmanın SIDS’in bir numaralı sebebi olduğunu öğreniyorlar (Bu yüzden HALO uyku tulumlarının önünde ‘Back is Best’ -sırtüstü en iyisidir- yazar).

Bill Schmid, SIDS’in en az olduğu ülkenin Hollanda olduğunu farkettikten sonra, Hollanda’nın bir şeyleri farklı uyguladığını düşünüp, konuyu Hollanda özelinde araştırmaya başlıyor. Bu araştırmaların sonucunda, Hollanda’da giyilebilir kundaklar sayesinde uykuda bebek ölümleri oranının ne kadar az olduğunu fark edip; pek çok yönden avantaj sağlayan, kendi tasarımı olan HALO® SleepSack®’i üretmeye başlıyor. Böylece, asıl işi mühendislik olan Bill Schmid işinden ayrılıp, ‘Sağlıklı ve Güvenli Uyku Ürünleri’ misyonuyla, 1994 yılında  kızı Haley’in anısına HALO’yu kuruyor. Ayrıca Amerika’da SIDS’i engellemek için bilinirlik kampanyalarına başlıyor ve pek çok önemli kuruluşla (First Candle, Cribs for Kids, Kids in Danger vb. ) işbirliğinde bulunuyor.

HALO, Bebeklerin ilk dört ay sırtüstü ve kundaklanarak yatırılmasının uykuda ölümü engellediğini savunuyor. Aşağı doğru genişleyen geniş kalça yapısıyla kalça çıkığına sebep olmadığından, ‘Uluslararası Kalça Displazisi Enstitüsü’nden “sağlıklı kalça” olarak onay almış dünyadaki tek uyku tulumu markası. Kolsuz olması sebebiyle bebekler geceleri terlemiyor; aşağıdan yukarıya fermuar sistemiyle bebeklerin altı uyurken bile kolayca değiştiriliyor. Dünyadaki tüm bebeklerin güvenli ve sağlıklı uyuması gerektiğini savunduğu için, prematüre doğan bebekler için de uyku tulumu üretiyor. Ayrıca egzama hastalığı olan bebekler için ödüllü ve özel kumaşlı uyku kıyafetleri var. Yürümeye başlayan ve daha büyük çocuklar için, rahat hareket edebildikleri ayaklı uyku tulumları tasarlayıp üretiyor. HALO’nun, 0-5 yaş arası çocuklar için farklı ihtiyaçlara yönelik uyku tulumları bulunuyor.

Bilmenizi isteriz ki HALO, Amerika’da 20 yılı aşkın bir süredir uyku tulumu üretiyor ve şu an Amerika’nın en çok satılan uyku tulumu markası. Amerika’da 1500’den fazla hastanenin yenidoğan bölümünde, HALO’nun kundaklı uyku tulumları kullanılıp yeni annelere tavsiye ediliyor.

Bugüne kadar Bill Schmid’le, markanın başarısı üzerine pek çok röportaj yapılıyor. O röportajlardan birinde, Bill Schmid’e  şu soru soruluyor: “ Bir babanın en büyük korkulu rüyasını yaşamış olsanız da; geriye dönüp baktığınızda, Haley’in ölümünün, başka hayatları kurtarmak adına bir anlamı olduğunu düşünüyor musunuz?”. Bill Schmid yanıt veriyor:  “Dürüst olmam gerekirse, Haley’in hala hayatta olmasını ve benim böyle bir pozisyonda hiç bulunmamış olmamı tercih ederdim…”

Haley

HALO, Haley’in anısını tüm dünyada yaşatmaya devam ediyor; sağlıklı ve güvenli uyku ürünleri misyonuyla, sevgiyle…

Bill Schmid

HALO Kurucusu & Baş tasarımcı
SIDS Velisi, dört çocuk babası

Eski Röportajlarından bazıları:

Must Have Mum

Huffington Post